Fotoblog Wouter van de Weerd
Welkom op mijn fotoblog

Winnaar bij fotowedstrijd "Voorjaar" van Natuurfoto Magazine en ook nog "Belicht" in het tijdschrift

Eindelijk... eindelijk mag ik vandaag bekend maken dat ik de winnaar ben geworden van de fotowedstrijd met thema "Voorjaar" van het prachtige natuurfoto tijdschrift "Natuurfoto Magazine"  :-)
Het viel niet mee om dit de afgelopen weken stil te houden...

Uiteraard ben ik enorm trots dat ik juist deze wedstrijd gewonnen heb, georganiseerd door één van Nederlands bekendste natuurfotografen, Jan Vermeer. Zeker ook gezien het jury-commentaar:

"Er was geen twijfel, de winnaar van de fotowedstrijd onder het motto 'Voorjaar' is Wouter van de Weerd met zijn prachtige viervoudige opname. De frisheid van de foto roept direct associaties op met het voorjaar: sprankelend en verrassend in beeld gebracht voorjaarsbos."

Mijn winnende foto heb ik gemaakt tijdens onze vakantie naar de Vogezen dit voorjaar. Omhoog fotograferend vormt het frisse groen van beuk en berk een mooi contrast met de blauwe lucht. En door de viervoudige belichting (in de camera), waarbij ik de camera steeds ongeveer een kwartslag heb gedraaid, ontstond dit bijzondere beeld:

2016-05-05 - Mijn winnende foto van de fotowedstrijd Voorjaar van Natuurfoto Magazine<br/>Vogezen - Frankrijk<br/>Canon EOS 5D Mark III - 27 mm - f/8.0, 1/200 sec, ISO 200 Mijn winnende foto van de fotowedstrijd Voorjaar van Natuurfoto Magazine

En alsof het nog niet op kan: een tijdje geleden (nog vóór de fotowedstrijd) werd ik benaderd door de redactie van "Natuurfoto Magazine". Ze wilden graag een door mij gemaakte foto plaatsen in de rubriek "Belicht" in het juni/juli nummer van het tijdschrift.

Het is een foto die ik bij de Opaalkust heb genomen, en die ik vorig voorjaar opgestuurd had naar het tijdschrift voor mogelijke plaatsing. Omdat ik er destijds geen reactie op had ontvangen, ging ik er vanuit dat de foto niet goed genoeg was.
Maar tot mijn verbazing kreeg ik nu dus ineens het verzoek om de foto in groot formaat op te sturen. En enige tijd later werd ik gebeld door redacteur René de Vos voor het achtergrond verhaal dat bij de foto geplaatst wordt.

 

2014-04-08 - Zeewier bij zonsopkomst<br/>Opaalkust - Cap Gris Nez - Frankrijk<br/>Canon EOS 5D Mark III - 16 mm - f/11.0, 100 sec, ISO 100 Zeewier bij zonsopkomst

Afgelopen woensdag kreeg ik het gewonnen fotografie-boekenpakket en drie bewijsnummers van het tijdschrift. Super tof!

Jan, Marianne en de rest van de redactie: hartelijk bedankt!

 

Deel dit bericht via