Fotoblog Wouter van de Weerd
Welkom op mijn fotoblog

Wild Wonders of Europe - mijn favoriete foto

Wild Wonders of Europe is een geweldig initiatief van een aantal Europese fotografen, waarbij zij in totaal 69 Europese topfotografen hebben geselecteerd en gevraagd om het natuurschoon in 48 Europese landen vast te leggen. Op deze wijze willen zij aandacht vragen voor de vele prachtige, vaak nog ongerepte, natuurgebieden die hier in Europa zijn. En met de foto's willen ze aantonen dat die gebieden met gemak kunnen concurreren met vele andere natuurgebieden in de wereld en dat ze absoluut de moeite waard zijn om te beschermen.

De resultaten kan je op de website bekijken en nalezen in de blogs, er is een prachtig boek uitgegeven en op dit moment is er tot eind augustus een gratis openluchttentoonstelling in Den Haag (bij de Hofvijver) met 100 foto's.

Afgelopen zondag zijn Carin en ik er eindelijk naar toe geweest, en het is zeker de moeite waard! Prachtig, al die 100 schitterende foto’s op groot formaat, een absolute aanrader (en dat terwijl ik ook het boek al heb, maar zonder “middennaad” en in het groot zijn de foto’s nog indrukwekkender!)
 
Al kijkende had ik de oproep van Grasduinen en Natuurgek in gedachte: "Wat vind jij de beste foto?"
Ineens voel ik me dus net een jurylid van een fotowedstrijd en bedenk: is de beste foto nu gewoon degene die ik het mooist vind? Of is de beste de foto die –volgens mij- ook veel moeite heeft gekost om ‘m te maken? Of is de beste foto juist die foto die technisch het beste is?
 
De foto van Peter Cairns -met visarend, vis en waterdruppels- roept meteen mijn bewondering op. En daarnaast de vraag hoe hij ooit exact op het juiste moment en vanaf de juiste locatie zo’n technisch goede foto heeft kunnen maken.
En de foto van Sven Zacek van de wilde zwijnen met de witte ‘sneeuwtoeten’ zorgt meteen voor een glimlach.
 
Maar uiteindelijk kies ik toch voor de foto van Sandra Bartocha, van de orchideeën in Italië.
Deze is wat mij betreft het meest origineel qua compositie: het lijken bijna twee aparte, losstaande foto’s, maar toch vormen ze door de achtergrond en de licht-cirkels één geheel. Je ziet dat deze foto niet zo maar even genomen is, en ook niet puur afhankelijk was van -toevallig- het juiste moment.
En daarom wat mij betreft 'de beste' van de 100 foto's!

001-01-01 - Soort van selfie bij de foto van Sandra Bartocha<br/>Hofvijver - Den Haag - Nederland<br/> -  - , , ISO Soort van selfie bij de foto van Sandra Bartocha

Klik hier om deze foto ook -groter- op Flickr website van Sandra zelf bekijken.

En op de website van Sandra staan nog veel meer mooie foto's - vooral die in haar portfolio met het thema "Pflanzen" vind ik erg fraai.

 

Deel dit bericht via