Fotoblog Wouter van de Weerd
Welkom op mijn fotoblog

Mistige landschappen - deel 2

2011-11-21 - Vliegden in de mist<br/>Heidestein - Zeist - Nederland<br/>Canon EOS 7D - 40 mm - f/8.0, 1/60 sec, ISO 400 Vliegden in de mist

Zoals beloofd een tweede blogje met foto's van mistige landschappen.

Op dit moment raast de wind weer om het huis en ratelt de regen tegen de ruiten, en is het dus niet meer voor te stellen hoe windstil en enorm mistig het 2 weken geleden was. Ik ben toen op de fiets naar Heidestein geweest, een natuurgebiedje bij mij in de buurt met bos, heide en stuifzand. Ik hoopte vooral dat de eenzame vliegdennen op het heide- en stuifzandgebied in de mist een mooi onderwerp zouden vormen. En ik werd niet teleurgesteld :-)
Het mooie is dat alle anders zo storende achtergronden (andere bomen enzo) compleet uit beeld verdwijnen, zodat er een mooi rustig beeld overblijft. Met alle focus op het eenzame boompje en de lijnen van het landschap.

 

De volgende foto vind ik wel wat weghebben van een japanse pentekening, waarschijnlijk door het bruggetje en de mooie weerspiegeling in het stille water van het vennetje.

2011-11-21 - Bruggetje en boompjes in de mist<br/>Heidestein - Zeist - Nederland<br/>Canon EOS 7D - 58 mm - f/8.0, 1/80 sec, ISO 400 Bruggetje en boompjes in de mist

Het was overigens heerlijk stil en verlaten die maandagochtend. De in totaal 5 andere wandelaars zag en hoorde ik pas als ze vlakbij waren, verder waande ik me als een Remy alleen op de wereld.

2011-11-21 - Boompje in de mist<br/>Heidestein - Zeist - Nederland<br/>Canon EOS 7D - 47 mm - f/8.0, 0.01 sec, ISO 400 Boompje in de mist

Uiteraard kon ik het toch ook niet laten om even plat op de grond met mijn macro-lens de mist-waterdruppels te fotograferen. Op de sprietjes van minieme struikjes zat het helemaal vol met waterdruppeltjes, maar het viel me niet mee om er een interessant beeld van te maken. De volgende twee vind ik nog het best gelukt, maar helaas zag ik thuis dat de scherpte van vrijwel alle foto's niet 100% was. Het donkere weer en het uit de hand fotograferen had de scherpte geen goed gedaan.

2011-11-21 - Mist-druppels van dichtbij<br/>Heidestein - Zeist - Nederland<br/>Canon EOS 7D - 100 mm - f/2.8, 1/250 sec, ISO 400 Mist-druppels van dichtbij

2011-11-21 - Mist-druppels van dichtbij<br/>Heidestein - Zeist - Nederland<br/>Canon EOS 7D - 100 mm - f/2.8, 1/320 sec, ISO 400 Mist-druppels van dichtbij

Het volgende beeld had ik ook al zo ongeveer in gedachte toen ik op pad ging, maar het viel niet mee om uiteindelijk ook een goede locatie te vinden om deze foto te kunnen maken.
Bij mij werkt het zo dat mijn blik steeds heen weer gaat van de dikke donkere stam naar het boompje op de achtergrond en weer terug. Waardoor het voor mij een interessante foto is geworden.

2011-11-21 - Bomen in de mist<br/>Heidestein - Zeist - Nederland<br/>Canon EOS 7D - 75 mm - f/8.0, 1/60 sec, ISO 400 Bomen in de mist

En als afsluiting dan nog eentje die ik op vrijwel dezelfde plek en tijd gemaakt heb als de allereerste foto. Doordat ik hier iets meer naar rechts stond en wat meer ingezoomd heb, overlappen de beide bomen op deze foto. Zelf vind ik daarom de openingsfoto beduidend beter...

2011-11-21 - Vliegdennen in de mist<br/>Heidestein - Zeist - Nederland<br/>Canon EOS 7D - 60 mm - f/8.0, 1/60 sec, ISO 400 Vliegdennen in de mist

Ik hoorde overigens die week op het nieuws dat het aantal dagen met (dichte) mist aan het afnemen is de laatste jaren. Ik ben dus blij dat ik op pad ben gegaan en raad iedereen aan om het ook te doen, ook al lijkt er dan niets te fotograferen omdat het zo grijs is...

 

Deel dit bericht via