Fotoblog Wouter van de Weerd
Welkom op mijn fotoblog

Mistige en nevelige ochtend bij Rhijnauwen

2010-10-18 - Oud-Hollands landschap<br/>Rhijnauwen - Bunnik - Nederland<br/>Canon EOS 50D - 24 mm - f/8.0, 0.1 sec, ISO 400 Oud-Hollands landschap

Dit keer eens geen macro foto's... ;-)


Er was voor deze ochtend mist en nevel voorspeld, dus dan begint het bij mij de avond ervoor al flink te kriebelen. En komt weer de vraag: waar zal ik nu eens naar toe gaan?

Vorige keren vielen Leersumse Veld en Amerongse Bovenpolder wat tegen met de mist en zonsopkomsten, dus op aanraden van Carin ben ik maar eens naar Rhijnauwen (bij Bunnik) gegaan. Daar kan ik op de fiets heen, dus dat is ook wel eens een leuke afwisseling.

Onderweg kwam ik eerst langs dit watertje. Helaas al niet zoveel mist of nevel meer, maar door de opkomende zon, de gekleurde wolken en de weerspiegeling in het water toch een aardig plaatje.

 

Doorfietsend kwam ik bij de Kromme Rijn uit. Ook hier nog maar een paar mistflarden net boven het water, maar de kleuren van de bomen en wolken maken deze foto (vind ik zelf) toch wel heel bijzonder.
Het lastige was alleen dat een horizontale foto te weinig van de lucht liet zien, en een verticale eigenlijk te weinig in de breedte kon laten zien.

2010-10-18 - Prachtige wolkenlucht weerspiegeld in het water<br/>Rhijnauwen - Bunnik - Nederland<br/>Canon EOS 50D - 24 mm - f/8.0, 0.02 sec, ISO 400 Prachtige wolkenlucht weerspiegeld in het water

Ik heb dit uiteindelijk opgelost door 3 verticale foto's te nemen (met overlap), en deze thuis tot de volgende 'panorama' foto te combineren (maar ik vind de bovenstaande verticale foto toch ook wel fraai, laat maar eens weten welke jij de mooiste vindt!).

2010-10-18 - Oud-Hollands landschap bij zonsopkomst<br/>Rhijnauwen - Bunnik - Nederland<br/>Canon EOS 50D - 24 mm - f/8.0, 1/15 sec, ISO 400 Oud-Hollands landschap bij zonsopkomst

Weer doorfietsend klom de zon steeds hoger, tot deze boven de bomenrand uit begon te komen. En in een flits zag ik links van me dit tafereel, waar de nevel toch nog voor wat mooie zonnestralen zorgt, en de koeien dat oer-Hollandse gevoel geven.

2010-10-18 - Nevelige zonsopkomst en koeien<br/>Rhijnauwen - Bunnik - Nederland<br/>Canon EOS 50D - 82 mm - f/8.0, 1/320 sec, ISO 400 Nevelige zonsopkomst en koeien

De poort van het Theehuis Rhijnauwen vormde vervolgens nog een prachtig doorkijkje naar de weg daarachter. Ik was net op tijd om de fietser op de juiste plek er bij op te krijgen (anders was het een wat saaie foto geworden).

2010-10-18 - Poort, bruggetje en fietser<br/>Theehuis Rhijnauwen - Bunnik - Nederland<br/>Canon EOS 50D - 99 mm - f/8.0, 1/15 sec, ISO 400 Poort, bruggetje en fietser

 

Deel dit bericht via