Fotoblog Wouter van de Weerd
Welkom op mijn fotoblog

Lowland Photo Contest 2016 - Highly Commended (Planten en paddenstoelen)

2016-10-07 - Hazenpootje - dubbel belichte foto in de camera<br/>Westbroek - Nederland<br/>Canon EOS 5D Mark III - 100 mm - f/7.1, 1/13 sec, ISO 400 Hazenpootje - dubbel belichte foto in de camera

Wat een eer: heb ik met bovenstaande foto zomaar een "Highly Commended" prijs gewonnen bij de Lowland Photo Contest 2016!

Vorig jaar had ik niet meegedaan met die (toen nieuwe, voor het eerst georganiseerde) fotowedstrijd. Eén van de voorwaarden voor de ingestuurde foto's is namelijk dat ze in België of Nederland gemaakt moeten zijn. En ik had toen niet het idee dat ik foto's had die goed genoeg waren en daaraan voldeden.
Ook is het moeten betalen van inschrijfgeld (11 euro voor 10 foto's) toch ook wel een drempeltje.

Dit jaar was ik echter onder andere voor Hazenpootjes op pad gegaan, en daar kwam ik toen al van terug met het idee dat er wel eens een prijswinnende foto bij kon zitten :-)

Een tipje van de sluiter hoe ik deze foto gemaakt heb:

Het is een tweevoudige belichting in de camera. De eerste foto heb van dichterbij genomen, waarbij ik een groot diafragma heb gebruikt voor zo min mogelijk scherpte en ik heb iets onderbelicht:

2016-10-07 - Hazenpootje - eerste foto van de dubbele belichting<br/>Westbroek - Nederland<br/>Canon EOS 5D Mark III - 100 mm - f/4.5, 0.02 sec, ISO 400 Hazenpootje - eerste foto van de dubbele belichting

De tweede foto heb ik van wat verder weg genomen, met een kleiner diafragma en bij deze foto heb ik iets overbelicht:

2016-10-07 - Hazenpootje - tweede foto van de dubbele belichting<br/>Westbroek - Nederland<br/>Canon EOS 5D Mark III - 100 mm - f/7.1, 1/13 sec, ISO 400 Hazenpootje - tweede foto van de dubbele belichting

En de camera voegt deze beelden dan samen met als resultaat:

 

2016-10-07 - Hazenpootje - dubbel belichte foto in de camera<br/>Westbroek - Nederland<br/>Canon EOS 5D Mark III - 100 mm - f/7.1, 1/13 sec, ISO 400 Hazenpootje - dubbel belichte foto in de camera

De laatste foto is wel met wat kleine aanpassingen in Lightroom, maar dat was echt minimaal.

 

Ik heb in twee dagen tijd nog veel meer foto's gemaakt van de Hazenpootjes, ook veel meer dubbelbelichte opnames. Hieronder volgt er nog één:

2016-09-30 - Hazenpootje - dubbel belicht met herfst achtergrond<br/>Westbroek - Nederland<br/>Canon EOS 5D Mark III - 100 mm - f/2.8, 1/60 sec, ISO 400 Hazenpootje - dubbel belicht met herfst achtergrond

Binnenkort volgt nog wel een langer blog met meer foto's die ik die dagen gemaakt heb van de altijd fotogenieke Hazenpootjes... :-)

 

Deel dit bericht via