Fotoblog Wouter van de Weerd
Welkom op mijn fotoblog

Jaaroverzicht 2014 - kalender 2015

2015-01-10 - Kalender 2015 - Voorblad<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - Voorblad

Ieder jaar maak ik weer een kalender met een selectie van mijn beste en/of mooiste foto's van dat jaar. Deze kalender hangt bij ons in de keuken, zodat we op die manier vaak en met veel plezier kunnen genieten van al het moois dat ik heb mogen vastleggen.

Helaas heb ik in 2014 geen sneeuw of echte winterfoto's kunnen maken, dus voor januari heb ik maar een aantal macro-opnamen van krokussen gekozen. Ik was al weer vergeten dat ik deze gemaakt had, maar vind ze nog steeds prachtig.

2015-01-10 - Kalender 2015 - Januari<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - Januari

Natuurlijk mochten mijn spreeuwenzwerm-foto's een plaatsje krijgen in de kalender. Hoewel de foto's genomen zijn begin maart, zijn ze toch op de februari-pagina van de kalender gekomen.
Hopelijk dit jaar weer een kans om dit waanzinnige spektakel mee te kunnen maken?!

2015-01-10 - Kalender 2015 - Februari<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - Februari

Voor maart wel een aantal foto's die ik op 13 maart gemaakt heb: de heikikkers.

2015-01-10 - Kalender 2015 - Maart<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - Maart

1 april was in 2014 geen grap voor mij, maar een serieuze dag ;-)
Op zoek naar de kievitsbloemen:

2015-01-10 - Kalender 2015 - April<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - April

En vanaf 1 april was ook een heerlijke tijd voor mij aangebroken: lekker 2 maanden vrij, na het opzeggen van mijn baan bij a.s.r. en vóór het starten op 1 juni bij PGGM. Tijd voor wat mooie foto-projecten, zoals een paar dagen naar de Opaalkust in Frankrijk:

2015-01-10 - Kalender 2015 - Mei<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - Mei

Ook een aantal dagen naar het Duitse waddeneiland Helgoland, samen met Carin, stond op het programma.
Super om al die zeehonden van dichtbij te kunnen fotograferen en natuurlijk de Jan-van-genten, die af en aan vlogen met nestmateriaal:

2015-01-10 - Kalender 2015 - Juni<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - Juni

Mijn laatste buitenlandse uitstapje in die 2 maanden was naar België, naar de Viroin Vallei. Mijn doel was om er orchideeën en vlinders te fotograferen, en met behulp van de gids Billy Herman, die me op één dag alle mooie plekjes daar toonde, is dat zeker gelukt:

2015-01-10 - Kalender 2015 - Juli<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - Juli

Vervolgens moest ik ruim een maand hard werken (haha), voordat ik weer met vakantie mocht. We hadden dat al geboekt voordat ik de overstap naar PGGM maakte, dus tja, dan moet je wel gaan...
Dit keer naar de USA, het prachtige landschapsgebied in het zuidwesten. Bekende parken zoals bijv. de Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion NP sloegen we bewust over, om op zoek te gaan naar kleinere, onbekendere gebieden. Zoals White Pocket:

2015-01-10 - Kalender 2015 - Augustus<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - Augustus

Vervolgens maak ik op de kalender even een sprongetje terug in de tijd. Terug naar (de heerlijke vrije) mei, waar ik op de 24ste een workshop volgde bij Bas Meelker. Eindelijk een kijkje in de keuken van deze geweldige landschapsfotograaf, en de mogelijkheid om terug te komen met een echte "Bas Meelker' look-alike foto:

2015-01-10 - Kalender 2015 - September<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - September

Oktober moet uiteraard herfst uitstralen, en hoe kan dat beter met wat paddenstoelen.
IK ben echter weinig op pad geweest in de herfst van 2014 omdat we nogal druk waren in huis met diverse opknap-/verbouwklussen, zodat mijn keuze niet zo groot was. Gelukkig had ik echter wel een keer wat Hazenpootjes gevonden:

2015-01-10 - Kalender 2015 - Oktober<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - Oktober

Voor november heb ik een paar foto's geselecteerd die ik al in augustus genomen heb. De workshop bij Bas Meelker inspireerde om nog eens voor de zonsondergang op pad te gaan, bij een voor mij intussen bekend plekje. En gelukkig zorgde de zon weer voor mooie kleuren in de lucht:

2015-01-10 - Kalender 2015 - November<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - November

December, de afsluitende maand alweer. Op 28 december was er zowaar aardig wat sneeuw gevallen en ben ik een heerlijke dag op pad geweest om dit te fotograferen. Toen had ik mijn kalender echter net besteld, dus dat kwam te laat...
Daarom maar foto's van sneeuwklokjes, dat is ook wel echt winters...

2015-01-10 - Kalender 2015 - december<br/>Zeist - Nederland<br/> - - , , ISO Kalender 2015 - december

Het blijft leuk om zo nog eens door alle foto's van het jaar te gaan, en regelmatig te verrast te denken: "o ja, dat heb ik ook nog gefotografeerd dit jaar". Het lastige is alleen dat een jaar, en dus een kalender, maar 12 maanden heeft. De foto-selectie valt dus niet mee...

En nu op naar -hopelijk- weer een mooi foto-jaar 2015, met voldoende goede resultaten om eind van het jaar weer een mooie kalender voor 2016 te kunnen maken :-)

 

Deel dit bericht via