Fotoblog Wouter van de Weerd
Welkom op mijn fotoblog

Weidevogels in de Eempolder

Het is weer tijd om te genieten van de weidevogels. Grutto, Tureluur, Kievit, het voorjaar is nu echt weer aangebroken.
Eén van de betere plekken om de weidevogels te gaan zien is de Eempolder ten oosten van Eemnes.

Jammer genoeg was het vandaag nogal fris en winderig, dus lekker ergens gaan zitten om de vogels rustig te observeren en fotograferen zat er niet in. Dan maar vanuit de auto, met mijn winterjas als soort "bonenzak" voor mijn camera met 100-400mm lens. Eigenlijk had ik zo net te weinig zoom-bereik, maar deze crop van een Tureluur is nog wel aardig:

2010-03-15 - Tureluur in het drassige land<br/>Eempolder - Eemnes - Nederland<br/>Canon EOS 50D - 400 mm - f/8.0, 1/1250 sec, ISO 400 Tureluur in het drassige land

Plots zag ik ook een haas rechts van de weg lopen. Hij leek zich weinig aan te trekken van het feit dat ik steeds wat dichterbij kwam rijden. Tot het op een gegeven moment toch teveel werd, en hij er naar links van door sprintte. Mooi dat hij naar links ging, zo kon ik weer mooi uit mijn raam de volgende foto maken:

2010-03-15 - Rennende haas<br/>Eempolder - Eemnes - Nederland<br/>Canon EOS 50D - 400 mm - f/8.0, 1/250 sec, ISO 400 Rennende haas

 

Daarna kwam ik weer langs het nogal natte, drassige stuk weiland waar het behoorlijk druk was. Een Grutto kwam langzaam maar zeker wat dichter naar me toe, wat me de kans bood om de vogel toch nog enigzins herkenbaar in beeld te krijgen:

2010-03-15 - Grutto bij het water<br/>Eempolder - Eemnes - Nederland<br/>Canon EOS 50D - 400 mm - f/8.0, 1/640 sec, ISO 400 Grutto bij het water

2010-03-15 - Grutto in het drassige landschap<br/>Eempolder - Eemnes - Nederland<br/>Canon EOS 50D - 370 mm - f/8.0, 1/800 sec, ISO 400 Grutto in het drassige landschap

Toen ik thuis nog eens de Grsaduinen er op na sloeg waar een kaartje van het gebied in staat, bleek ik nog een deel van de polder "gemist" te hebben. Ik zal dus nog eens terug moeten, er is genoeg te zien en beleven!

 

Deel dit bericht via