Fotoblog Wouter van de Weerd
Welkom op mijn fotoblog

Tweede prijs bij de Grasduinen foto van de maand fotowedstrijd

Zeer regelmatig doe ik mee aan de maandelijkse fotowedstrijd van het tijdschrift Grasduinen, en ik heb het al een paar keer tot "bijna in de prijzen" geschopt en één keer een derde prijs.
Maar, de stijgende lijn zit er in: dit keer een tweede prijs met mijn foto "Pauwenpracht" ! :-)

2008-04-12 - Pauwen-pracht!<br/>Jardin Tropical Monte Palace - Funchal - Portugal<br/>Canon EOS 30D - 340 mm - f/5.6, 1/250 sec, ISO 200 Pauwen-pracht!

Het thema was dit keer "blauw en groen".
En aangezien ik dit een erg lastig thema vond, wilde ik eerst niet meedoen. Maar na het zien van wat andere inzendingen had ik ineens toch wat foto's gevonden die ik ook wel kon inzenden. 's Avonds op de laatste dag dat je in kon zenden...

Het jurycommentaar van Niels Kooyman luidde:
PAUWENPRACHT VAN WOUTER VAN DE WEERD ‘Een pauw is vanzelfsprekend een dankbaar onderwerp, een van de mooiste vogels op aarde. Vreemd genoeg zie je in reportages over natuur in India, waar dit mega-hoen in het wild leeft, zelden foto’s van pauwen. Misschien is er sprake van een zekere pauw-moeheid door de overvloed aan foto’s van tamme exemplaren. Bij deze foto is het gedurfde kader absoluut vernieuwend. Er is evenwicht in de compositie, zo herhaalt het blauw van de hals zich in de ogen.’

Overigens vind ik de eerste prijswinnaar ook een prachtige foto, die ik graag zelf gemaakt zou hebben...

 

Deel dit bericht via