Fotoblog Wouter van de Weerd
Welkom op mijn fotoblog

Krokussen, ik zie ze dubbel...

2017-03-04 - Krokus in schilderachtige pasteltinten<br/>Landgoed Niënhof - Bunnik - Nederland<br/>Canon EOS 5D Mark III - 100 mm - f/3.2, 1/200 sec, ISO 200 Krokus in schilderachtige pasteltinten

Het was een beetje een rare winter en voorjaar voor mij dit jaar.... Eind 2016 en de eerste week van 2017 hebben Carin en ik de fantastische reis naar Antarctica gemaakt, waardoor we al de kerst en oud-en-nieuw gemist hebben. Vervolgens ben ik (erg) lange tijd druk bezig gegaan met het verwerken van al die prachtige foto's die we daar gemaakt hebben.

Zodoende miste ik bijna alle voorjaarsbloemen die ineens (vroeger dan in 2016) de kop op staken. Gelukkig zag ik op Facebook het nodige voorbij komen, dus toen begon het wel weer te kriebelen om ook zelf op pad te gaan.

2017-03-04 - Vier krokussen, dubbel belicht<br/>Landgoed Niënhof - Bunnik - Nederland<br/>Canon EOS 5D Mark III - 100 mm - f/3.5, 1/320 sec, ISO 200 Vier krokussen, dubbel belicht

Voor de krokussen was ik nog net op tijd. Vorig jaar had ik al pogingen gedaan om met dubbele belichtingen in de camera wat meer creatieve en unieke beelden te maken. Dus daar ben ik ook dit jaar weer mee aan de slag gegaan.

De volgende foto is echter nog wel een gewone enkele opname. Deze vind ik zelf ook wel gelukt omdat het zo'n lekkere frisse foto is, en er een compositie met een mooie driehoek van krokussen is ontstaan.

2017-03-04 - Heel veel krokussen<br/>Landgoed Niënhof - Bunnik - Nederland<br/>Canon EOS 5D Mark III - 100 mm - f/5.6, 1/500 sec, ISO 200 Heel veel krokussen

De pasteltinten van deze krokussen komen echter in de dubbele opnamen nog mooier naar voren:

2017-03-04 - Krokus, dubbel belicht<br/>Landgoed Niënhof - Bunnik - Nederland<br/>Canon EOS 5D Mark III - 100 mm - f/3.2, 1/250 sec, ISO 200 Krokus, dubbel belicht

En als laatste nog een krokus in zijn eentje, dubbel belicht (vergelijkbaar met de 1e foto in dit blog, maar toch net weer even anders :-) ).
Voor het maken van de foto gebruik ik overigens een gorillapod, omdat ik daarmee lager kan komen dan mijn statief.
En met live-view kan ik precies zien hoe de twee beelden over elkaar zullen gaan vallen. Voor de tweede foto ga ik dan een stukje met de camera naar voren, of juist naar achteren, of naar boven of onder. Of een combinatie :-)

2017-03-04 - Schilderachtige krokus in pasteltinten<br/>Landgoed Niënhof - Bunnik - Nederland<br/>Canon EOS 5D Mark III - 100 mm - f/4.0, 1/125 sec, ISO 200 Schilderachtige krokus in pasteltinten

En zo ontstaan er steeds weer nieuwe beelden, iedere keer weer net even anders.

Ook hierna ben ik nog een paar keer op pad gegaan voor de voorjaarsbloemen, maar de bosanemonen heb ik eens laten schieten. Misschien volgend jaar weer, en dan ook dubbel belicht?!

 

Deel dit bericht via