Fotoblog Wouter van de Weerd
Welkom op mijn fotoblog

Beginnend voorjaar in Sandwijck

Eindelijk weer eens een dagje met de zon. De grijze, grauwe luchten waren verdreven en ondanks de sneeuw en kou kreeg ik al een klein beetje een voorjaarsgevoel.
Daarom ben ik samen met Carin en de fotospullen op pad gegaan, om te genieten van de warmte van de zon op het gezicht en het mooie heldere licht.

We zijn eerst naar landgoed Sandwijck gegaan, een klein maar mooi natuurgebied bij De Bilt. Op een andere blog had ik gelezen dat sneeuwklokjes al boven de sneeuw tevoorschijn kwamen, dat leek me wel een bijzonder gezicht.

We kwamen eerst langs een boom waar de laatste sneeuwresten weggebrand werden door het zonnetje. Met de strakblauwe lucht leverde dat de volgende foto op:

001-01-01 - Het laatste restje sneeuw<br/>Landgoed Sandwijck - De Bilt - Nederland<br/> -  - , , ISO Het laatste restje sneeuw

Verder doorlopend kwamen we bij een wat opener stuk land, met eromheen een rand van bomen en struiken. Bij een bepaald stukje daarvan waren er zeer veel vogeltjes actief heen en weer aan het vliegen op zoek naar wat lekkers. Helaas waren de puttertjes ons te snel af, waarschijnlijk bewogen we te snel of opvallend hun kant op. Maar deze lijster zat heerlijk in de zon te genieten:

001-01-01 - Lijster<br/>Landgoed Sandwijck - De Bilt - Nederland<br/> -  - , , ISO Lijster

Op het pad richting de parkeerplaats kwamen we -gelukkig- toch ook nog wat sneeuwklokjes tegen. Ze waren nog met net met hun kopjes boven de sneeuw uitgekomen, dus de bloem was nog niet echt herkenbaar. Maar met de huidige hogere temperaturen zullen ze wel snel verder de grond uit gaan schieten.

001-01-01 - Sneeuwklokje in de sneeuw<br/>Landgoed Sandwijck - De Bilt - Nederland<br/> -  - , , ISO Sneeuwklokje in de sneeuw

 

Nadat we het rondje over het landgoed voltooid hadden, wilden we nog wel een stukje lopen, het was zulk lekker weer. Daarom zijn we daarna naar Bunnik gegaan, naar landgoed Niënhof. Ook daar hebben we een heerlijk rondje gelopen, en kwamen we op een gegeven moment bij een bevroren watertje, bedekt met sneeuw. De zon zorgde door de schaduw van de bomen voor een mooi lijnenspel, en een rietpluim zorgde voor een aandachtspunt op de voorgrond:

001-01-01 - Ritepluim in de sneeuw<br/>Landgoed Niënhof - Bunnik - Nederland<br/> -  - , , ISO Ritepluim in de sneeuw

Al met al was het een lekker dagje buiten, met een paar leuke foto's op de koop toe... :-)

Deel dit bericht via