Creatief met krokus-kleuren

Creatief met krokus en kleuren (Landgoed Niënhof, Bunnik)Creatief met krokus en kleuren (Landgoed Niënhof, Bunnik)

 

Ik weet het, aan het eind van mijn vorige blogje had ik aangegeven dat er nu een blog zou komen met sneeuwklokjes in warm zonlicht.
Maar ik heb me bedacht, ik gooi er eerst een serie foto's van krokussen tegen aan, die bij mij dat fleurige voorjaarsgevoel geven.

Dicht bij huis stond een mooie grote groep krokussen, dus ideaal om wat te spelen met scherpte en onscherpte.

Krokussen (Zeist)Krokussen (Zeist)

Omdat ze in de schaduw stonden, waarbij de zon af en toe wat door bomen heen scheen, was het zoeken naar een mooie belichting.
Af en toe kreeg ik een mooie groen-gele achtergrond in beeld, door flink heen en weer te bewegen en in mijn zoeker te speuren naar een mooie compositie.

Krokussen - 2 (Zeist)Krokussen - 2 (Zeist)

Dat is ook de beste manier voor foto's zoals dit: blijven zoeken naar een mooie plaat, constant de focus aanpassen tot er ineens wat moois ontstaat.

Krokussen - 3 (Zeist)Krokussen - 3 (Zeist)

 

Na mijn eerste serie foto's ben ik doorgefietst naar Landgoed Niënhof in Bunnik, en wilde daar wat andere, meer abstracte foto's gaan maken.
Door het wat lager staande zonnetje, dat op het gras scheen, kreeg ik een mooie achtergrond en warme kleuren.

Krokuskleuren (Landgoed Niënhof, Bunnik)Krokuskleuren (Landgoed Niënhof, Bunnik)

 

Abstracte krokuskleuren (Landgoed Niënhof, Bunnik)Abstracte krokuskleuren (Landgoed Niënhof, Bunnik)

 

Er stonden ook mooie twee-kleurige krokussen, met zowel witte als paarse bloemblaadjes. Even wat minder abstract, maar ik heb wel geprobeerd met een gras-pol op de voorgrond en wat bomen in de achtergrond een interessant beeld te maken.

Tweekleurige krokussen (Landgoed Niënhof, Bunnik)Tweekleurige krokussen (Landgoed Niënhof, Bunnik)

 

Tweekleurige krokussen - 2 (Landgoed Niënhof, Bunnik)Tweekleurige krokussen - 2 (Landgoed Niënhof, Bunnik)

 

Hierna begon de inspiratie een beetje op te raken. Teruglopend richting fiets zag ik nog een groepje krokussen staan waar ik nog niet eerder bij gezeten had. Toch nog maar een laatste keer een poging wagen.

Creatief met krokus en kleuren - 2 (Landgoed Niënhof, Bunnik)Creatief met krokus en kleuren - 2 (Landgoed Niënhof, Bunnik)

En ineens ontstonden daar de prachtigste abstracte, kleurige krokus-foto's...

Creatief met krokus en kleuren - 3 (Landgoed Niënhof, Bunnik)Creatief met krokus en kleuren - 3 (Landgoed Niënhof, Bunnik)

 

Creatief met krokus en kleuren - 4 (Landgoed Niënhof, Bunnik)Creatief met krokus en kleuren - 4 (Landgoed Niënhof, Bunnik)

 

Creatief met krokus en kleuren - 5 (Landgoed Niënhof, Bunnik)Creatief met krokus en kleuren - 5 (Landgoed Niënhof, Bunnik)

 

Hierna was mijn inspiratie echt op, en ben ik weer tevreden naar huis gefietst.
En wat is dan toch leuk om alle foto's in het groot te kunnen gaan bekijken, en te genieten van de foto's die -voor mijn gevoel- echt gelukt zijn en mijzelf zelfs weer verrassen :-)

(en volgende keer komen echt die andere sneeuwklokjes nog...!)

 

Reacties (5) -

 • Senna

  1-3-2014 20:08:28 |

  Een erg mooie en creatieve serie. Nummer 7 vind ik prachtig! Ik heb nog nooit tweekleurige krokussen gezien, maar wat mooi zeg.
  Groetjes Senna

 • lieuwkje

  2-3-2014 12:46:13 |

  He Wouter, prachtige serie zeg! Erg mooi en schilderachtig! Deze hou ik in gedachten als ik zelf op " krokusjacht " ga :-)

 • Ghita

  2-3-2014 19:39:56 |

  Wat een leuke serie toch weer, zo lekker anders dan de meeste krokus foto's.
  Foto twee vind ik erg mooi, net als de laatste twee, die zijn ook nog eens heel origineel. De eerste foto van de tweekleurige krokussen in het gras spreekt mij ook erg aan.
  groetjes Ghita

 • Loes Belovics

  3-3-2014 11:09:53 |

  Haha,  ik zie het helemaal voor je,  hoe jij je boeltje inpakt, om uiteindelijk toch maar weer van die fiets af te stappen, omdat die krokussen naar je staan te lonken.  Die laatste zijn erg mooi qua lijnen en kleuren,  maar ook de twee schilderachtige daarboven springen er voor mij uit, maar dat zal je niet verbazen ;-)
  Je had er heerlijk zacht licht bij,   gisteren ben ik in de zon bezig geweest, dat werd echt niks.

  Groetjes Loes

 • Louisette

  16-3-2014 20:32:14 |

  Allen een woord, een  prachtige droom deze macros.

Reacties zijn gesloten