1e prijs Photo Challenge Zwart-wit

Iedere twee maanden organiseert de website Natuurfotografie.nl (verbonden met het tijdschrift "Natuurfotografie Magazine") een Photo Challenge, met een steeds wisselend thema. Ik heb al een paar keer meegedaan, met als beste resultaat een "Eervolle vermelding"  voor mijn foto van een sneeuwklokje (zie ook mijn "Awards" pagina).

Voor maart/april 2019 was het thema "zwart-wit".

Toevallig had ik net tijdens onze vakantie in Nieuw-Zeeland, eind vorig jaar, vrij veel foto's gemaakt van de grote aantallen varens die er daar groeien. Met al in het achterhoofd om die om te zetten naar zwart-wit, vanwege de grafische patronen die ze vormen.
Uit al die foto's kon ik dus een mooie kandidaat selecteren voor deze fotowedstrijd.

Ik was de wedstrijd echter alweer helemaal vergeten, totdat ik de vrijdag vóór onze vakantie naar Portugal het nieuwe tijdschrift Natuurfotografie Magazine in de bus kreeg. Snel even doorbladeren om te kijken wat er in stond, met het idee om het blad na onze vakantie echt te gaan doorlezen.

En opeens zie ik mijn eigen foto staan: 1e prijs gewonnen bij de Photo Challenge!

Varen - 1e prijs Photo Challenge zwart-witVaren - 1e prijs Photo Challenge zwart-wit

Wat een gave verrassing :-)
Ik had nog geen enkel bericht gehad hierover, dus de verrassing was echt compleet.

Intussen is ook op de website de uitslag bekend gemaakt, klik hier om die te zien.

En weer werd ik verrast: een tweede foto van mij (van de drie die ik had ingestuurd) was ook genomineerd bij de short list van mogelijk winnende foto's.

Ook dit is weer een foto gemaakt in Nieuw-Zeeland:

Yin en Yang - shortlist Photo Challenge zwart-witYin en Yang - shortlist Photo Challenge zwart-wit


Deze foto heb ik gemaakt met een telelens, vanaf een hoge klif. Onder aan de klif bewoog zeewier op een prachtige manier in het zeewater heen en weer. Met een lange sluitertijd ontstonden zo de meest fraaie patronen.

Carin snapte maar niet wat ik toch -langere tijd- aan het fotograferen was, totdat ik liet zien wat het effect was :-)

Gisteren heb ik de mooie prijs mogen ontvangen: een Samyang 14mm AF f/2.8 lens.
Ik ben benieuwd hoe en waar ik deze extreme groothoek het beste voor kan gaan inzetten. Wie weet voor een volgende Photo Challenge ?! :-)


Reacties zijn gesloten