Winnaar bij fotowedstrijd "Voorjaar" van Natuurfoto Magazine en ook nog "Belicht" in het tijdschrift

Eindelijk... eindelijk mag ik vandaag bekend maken dat ik de winnaar ben geworden van de fotowedstrijd met thema "Voorjaar" van het prachtige natuurfoto tijdschrift "Natuurfoto Magazine"  :-)
Het viel niet mee om dit de afgelopen weken stil te houden...

Uiteraard ben ik enorm trots dat ik juist deze wedstrijd gewonnen heb, georganiseerd door één van Nederlands bekendste natuurfotografen, Jan Vermeer. Zeker ook gezien het jury-commentaar:

"Er was geen twijfel, de winnaar van de fotowedstrijd onder het motto 'Voorjaar' is Wouter van de Weerd met zijn prachtige viervoudige opname. De frisheid van de foto roept direct associaties op met het voorjaar: sprankelend en verrassend in beeld gebracht voorjaarsbos."

Mijn winnende foto heb ik gemaakt tijdens onze vakantie naar de Vogezen dit voorjaar. Omhoog fotograferend vormt het frisse groen van beuk en berk een mooi contrast met de blauwe lucht. En door de viervoudige belichting (in de camera), waarbij ik de camera steeds ongeveer een kwartslag heb gedraaid, ontstond dit bijzondere beeld:

Mijn winnende foto van de fotowedstrijd Voorjaar van Natuurfoto MagazineMijn winnende foto van de fotowedstrijd Voorjaar van Natuurfoto Magazine


En alsof het nog niet op kan: een tijdje geleden (nog vóór de fotowedstrijd) werd ik benaderd door de redactie van "Natuurfoto Magazine". Ze wilden graag een door mij gemaakte foto plaatsen in de rubriek "Belicht" in het juni/juli nummer van het tijdschrift.

Het is een foto die ik bij de Opaalkust heb genomen, en die ik vorig voorjaar opgestuurd had naar het tijdschrift voor mogelijke plaatsing. Omdat ik er destijds geen reactie op had ontvangen, ging ik er vanuit dat de foto niet goed genoeg was.
Maar tot mijn verbazing kreeg ik nu dus ineens het verzoek om de foto in groot formaat op te sturen. En enige tijd later werd ik gebeld door redacteur René de Vos voor het achtergrond verhaal dat bij de foto geplaatst wordt.


Foto van de Opaalkust in de rubriek Belicht van Natuurfoto MagazineFoto van de Opaalkust in de rubriek Belicht van Natuurfoto Magazine


Afgelopen woensdag kreeg ik het gewonnen fotografie-boekenpakket en drie bewijsnummers van het tijdschrift. Super tof!

Jan, Marianne en de rest van de redactie: hartelijk bedankt!


Reacties (5) -

 • Jody Zweserijn

  17-6-2016 14:32:38 |

  Hoi Wouter, enorm gefeliciteerd met je eerste prijs voor je voorjaarsfoto en de plaatsing het artikel over je Opaalkustfoto! Stomtoevallig viel het blad net op de mat. Heel verdiend. Het zal je een enorme boost geven en ongetwijfeld veel inspiratie voor de komende tijd. Hartelijke groetjes, Jody

 • Gonnie van de Schans

  17-6-2016 18:22:24 |

  Hallo Wouter, van harte gefeliciteerd met deze erkenning van je mooie fotowerk. Je winnende foto is goed uitgedacht en uitgevoerd.  De foto van de Opaalkust is ook erg mooi. Kortom dik verdiend!
  Groeten, Gonnie

 • Loes

  17-6-2016 20:41:36 |

  Had op FB al gefeliciteerd maar doe het graag nog een keer, mooi werk, verdiende prijs!

 • Sanne

  18-6-2016 10:08:54 |

  Gefeliciteerd! Prachtige foto's!

 • Corrie Schalij

  18-6-2016 13:24:31 |

  Hoi Wouter,
  van harte gefeliciteerd met deze prijs. Terecht een trotse winnaar, het is een bijzondere en bijzonder mooie foto. Ook de foto van de Opaalkust is erg mooi. Heel leuk, deze erkenning.
  Hartelijke groet, Corrie

Reacties zijn gesloten