Krokussen, ik zie ze dubbel...

Krokus, dubbel belicht (Bunnik)Krokus, dubbel belicht (Bunnik)

Het was een beetje een rare winter en voorjaar voor mij dit jaar.... Eind 2016 en de eerste week van 2017 hebben Carin en ik de fantastische reis naar Antarctica gemaakt, waardoor we al de kerst en oud-en-nieuw gemist hebben. Vervolgens ben ik (erg) lange tijd druk bezig gegaan met het verwerken van al die prachtige foto's die we daar gemaakt hebben.

Zodoende miste ik bijna alle voorjaarsbloemen die ineens (vroeger dan in 2016) de kop op staken. Gelukkig zag ik op Facebook het nodige voorbij komen, dus toen begon het wel weer te kriebelen om ook zelf op pad te gaan.

Krokus, dubbel belicht - 2 (Bunnik)Krokus, dubbel belicht - 2 (Bunnik)


Voor de krokussen was ik nog net op tijd. Vorig jaar had ik al pogingen gedaan om met dubbele belichtingen in de camera wat meer creatieve en unieke beelden te maken. Dus daar ben ik ook dit jaar weer mee aan de slag gegaan.

De volgende foto is echter nog wel een gewone enkele opname. Deze vind ik zelf ook wel gelukt omdat het zo'n lekkere frisse foto is, en er een compositie met een mooie driehoek van krokussen is ontstaan.

Heel veel krokussen (Bunnik)Heel veel krokussen (Bunnik)


De pasteltinten van deze krokussen komen echter in de dubbele opnamen nog mooier naar voren:

Krokussen, dubbel belicht - 3 (Bunnik)Krokussen, dubbel belicht - 3 (Bunnik)

 

En als laatste nog een krokus in zijn eentje, dubbel belicht (vergelijkbaar met de 1e foto in dit blog, maar toch net weer even anders :-) ).
Voor het maken van de foto gebruik ik overigens een gorillapod, omdat ik daarmee lager kan komen dan mijn statief.
En met live-view kan ik precies zien hoe de twee beelden over elkaar zullen gaan vallen. Voor de tweede foto ga ik dan een stukje met de camera naar voren, of juist naar achteren, of naar boven of onder. Of een combinatie :-)

Krokus, dubbel belicht - 4 (Bunnik)Krokus, dubbel belicht - 4 (Bunnik)


En zo ontstaan er steeds weer nieuwe beelden, iedere keer weer net even anders.

Ook hierna ben ik nog een paar keer op pad gegaan voor de voorjaarsbloemen, maar de bosanemonen heb ik eens laten schieten. Misschien volgend jaar weer, en dan ook dubbel belicht?!


Reacties (5) -

 • Jeen

  27-4-2017 17:02:22 |

  Heel mooi, alleen kunnen krokussen niet tegen regen, dan zijn ze weg.

  Gr. Jeen.

 • Cornette Jacques

  27-4-2017 19:21:37 |

  Dag Wouter,

  Fantastisch mooie reeks ! Proficiat met deze opnames ! Een echte streling voor het oog !

  Met vriendelijke groeten,

  Jacques

 • tiny

  28-4-2017 17:36:37 |

  wat een kunstzinnige krokussen, prachtig licht en kleuren

 • Yvonne - Incanto Images

  1-5-2017 15:54:38 |

  Wat heb je er kleine kunstwerkjes van gemaakt, zo leuk de meervoudige belichting. Het dubbel zien, vind ik vaak bij mij zelf niet mooi. Maar nu ik deze foto's zie, moet ik ze toch ook maar bewaren, ze zijn bijzonder geworden. Mooi zacht van tint allemaal...jammer dat het allemaal alweer over is..op naar volgend jaar. Met in de tussentijd leuke en mooie andere objecten..

  Groetjes Von

 • Loes Belovics

  14-5-2017 19:01:21 |

  Ik ben niet altijd even enthousiast over dubbele belichting maar hier bij jou zie ik hele fraaie beelden,  vooral de  laatste twee vind ik prachtig met de zachte tinten en mooie composities, complimenten!

  Groetjes Loes

Reacties zijn gesloten