Zonsopkomst in een besneeuwd Kootwijkerzand

Panorama van besneeuwd Kootwijkerzand

De winter blijft mij dit jaar inspireren... Omdat we nu zo'n lange tijd achter elkaar veel sneeuw en ijs hebben, geeft dit ook de mogelijkheid om naar diverse natuurgebieden te gaan en daar de landschappen, de vogels en de dieren eens in een heel andere, sneeuwwitte 'setting' te fotograferen.
Om me heen hoor ik diverse mensen die er wel genoeg van hebben, die verlangen al naar de zomer. Maar voor mij mag de tijd van auto sneeuwvrij maken en ruiten krabben nog wel even voortduren ;-)

Vandaag ben ik vroeg opgestaan, om de zonsopkomst in het besneeuwde Kootwijkerzand op de foto te gaan zetten. Helaas kostte het meer tijd dan gedacht om de auto sneeuwvrij te krijgen, en ook op de snelweg kon ik -samen met die paar andere vroege vogels- niet veel harder dan 70 km/u rijden vanwege de gladheid. Ook nu weer was het mooiste licht net een kwartier tot een half uur vóór de echte zonsopkomst, en daar was ik nu dus helaas net te laat voor...

Maar, ook met zon net boven de horizon en gebruikmakend van HDR om een mooie belichting te krijgen leverde het wel een paar mooie plaatjes op:

Zonsopkomst bij het besneeuwde Kootwijkerzand

 

Zonsopkomst bij het besneeuwde Kootwijkerzand

 

Gloeiende zonsopkomst bij het besneeuwde Kootwijkerzand

 

Nadat de zon echt opgekomen was, heb ik nog een tijd lekker rondgestruind (vrijwel in mijn eentje) door het mooie witte landschap. De volgende bultjes en eenzaam takje trokken zo mijn aandacht:

Structuren in het besneeuwde Kootwijkerzand landschap

En even verderop een beeld dat wat meer typisch is voor het Kootwijkerzand, met de duinen en boompjes daarop. Intussen kwamen de nieuwe sneeuwbuien er ook al weer aan, maar met het zonnetje in de rug gaf dit wel een mooi dramatische sfeer:

Het besneeuwde landschap bij het Kootwijkerzand

En goed bestede vroege ochtend dus, maar mijn lessen zijn wel: neem genoeg tijd om ergens te komen, en het mooie licht en de mooie lucht is er al vanaf een half uur vóór de daadwerkelijke zonsopkomst!

 

Reacties zijn gesloten