Witte winter wereld op Landgoed Heidestein

Vandaag moesten we de auto wegbrengen om er winterbanden onder te laten zetten. Inderdaad, eigenlijk een beetje aan de late kant met al die sneeuw die er al ligt. Maar beter laat dan nooit...
We wilden eigenlijk daarna naar het natuurgebied Heidestein gaan om foto's te maken van de -hopelijk nog- mooie sneeuw. Maar het zou door de drukte allemaal wat langer gaan duren in de garage, dus in plaats van te wachten zijn we maar alvast lopend er naar toe gegaan.

En wat een pracht nog overal! De sneeuw lag nog vele centimeters dik op de boomtakken, en de boomstammen waren vaak aan één kant helemaal wit gesneeuwd. Daarnaast was het ook nog eens prachtig weer, met blauwe luchten en een heerlijk zonnetje erbij. Dat bood dus mooie gelegenheden om een beetje grafische foto's te maken, met de donkere takken met witte sneeuw erop tegen een blauwe achtergrond:

Besneeuwde boom tegen blauwe lucht

Eenmaal wat meer in het bosgebied vlogen de koolmezen, pimpelmezen, kuifmezen en boomklevers driftig heen en weer, op zoek naar wat eetbaars tussen alle sneeuw. En boomklever was druk op zoek naar wat lekkers in de boombast, dus die was redelijk eenvoudig in het vizier te krijgen:

Boomklever

Vervolgens kwamen op het open heidegebied. Dat lag er prachtig ongerept bij! Alle sporen van de vorige dag waren uitgewist door de verse sneeuw die afgelopen nacht is gevallen, en blijkbaar waren er nog weinig anderen op het idee gekomen naar dit gebied te gaan Smile
De grafische beelden van de besneeuwde bomen aan de rand van het heidegebied waren erg inspirerend en gaven de mogelijkheid nèt even andere beelden te schieten dan je meestal ziet:

Besneeuwde bomen op Heidestein

 

Besneeuwde bomen op Heidestein

 

 

Besneeuwde boom op Heidestein

Maar ook de eenzame bomen die in het heidegebied stonden waren de moeite waard. Met een groothoekbereik van mijn 24-105mm lens kon ik zowel de boom als ook de achtergrond er goed opkrijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het teruglopen van het gebied Heidestein naar de weg (en de garage) liepen we door een soort bomenallee waar de takken prachtig over het pad heenhingen en allemaal nog geweldig met sneeuw bedekt waren. Dat leverde het zeer grafische plaatje op dat ik eigenlijk al in gedachten had toen we vanochtend op pad gingen. Het is echter lastig om een compositie te vinden die goed weergeeft hoe prachtig het allemaal was.

Besneeuwde takken als grafisch beeld

Reacties zijn gesloten