Winter in Oostbroek

Helaas is het er tot nu toe niet van gekomen om regelmatig een stukje te schrijven over mijn fotografie-activiteiten. Vooral omdat ik ook druk bezig ben geweest met het maken van de website over onze Maleisië-vakantie, en daarna met het maken van een diashow (met geluid) van mijn Maleisië-foto's.
En dat terwijl ik de laatste tijd toch ook wel regelmatig met mijn camera op pad ben geweest. Vooral de hersfst met ochtendmist en prachtig kleurende bossen blijft een mooie tijd!

Maar, ik ga vanaf nu mijn leven beteren! Daarom deze eerste blog over mijn tripje maandagochtend. Er was mist en lichte vorst voorspeld, dus de kans op rijp en mooie landschappen was zeker aanwezig. Op de fiets ben ik eerst naar het landgoed Oostrbroek gegaan. Daar hebben ze mooie heggen en een moes- en kruidentuin waar altijd de nodige planten blijven staan met bruikbare vormen. En, het lijkt erop dat het daar altijd even harder vriest dan ergens anders...?!

Mijn eerste foto is van een blad in de beukhaag met een prachtige rand van rijp erop. Door een duotoon aan te brengen in Lightroom krijgt de foto een lekker ijzig karakter:

Rijp op een blad - Landgoed Oostbroek

 

Na de beukhaag op naar de moestuin. Die bood weer wat aardige onderwerpen:

Aar met rijp - Landgoed Oostbroek

 

Van de volgende foto heb ik een aantal bewerkingen gemaakt, waarvan ik zelf eigenlijk nog niet weet welke ik de mooiste vind. De eerste foto is de originele foto, de tweede foto heeft door een duotoon weer een ijzig karakter meegekregen. En de derde variant vind ik wel wat weg hebben van een geschilderde bloem in plaats van een echte foto:

Originele foto - Landgoed Oostbroek Duotoon bewerking - Landgoed Oostbroek Net alsof het geschilderd is - Landgoed Oostbroek

 

Als laatste twee foto's van een mooi gekleurd blad met een mooi rijp-randje. De eerste foto is weer de vrijwel onbewerkte foto (alleen omzetting van RAW naar jpg, met aanpassing van vooral scherpte en contrast), de tweede een wat meer bewerkte versie.

Originele versie van gekleurd blad met rijp - Landgoed Oostbroek

Bewerkte versie van bld met rijp - Landgoed Oostbroek

Ik ben wel benieuwd naar de reacties op de bewerkte versies, dus laat maar weten wat je er van vindt!

 

Reacties zijn gesloten