Winter en mist op de Hoge Veluwe

Op de één na laatste dag van het jaar wilden we, echte Nederlanders als we zijn ;-), nog één keer gebruik maken van onze jaarkaart voor NP De Hoge Veluwe. We hadden nog een geocache-wandeling af te maken en het beloofde met sneeuw, mist en zon wel weer een mooie dag te worden.

Vooral het eerste deel van onze tocht, vanuit het bezeoekerscentrum via De Pollen naar Het bosje van Staf, was het flink mistig. In combinatie met de sneeuw en een waterig zonnetje leverde dat de volgende foto's op:

Twee bomen in de mist en sneeuw op de Hoge Veluwe

Bomen in de mist op de Hoge Veluwe

 

Vliegdennen in de mist en sneeuw op de Hoge Veluwe

Vliegdennen in de mist op de Hoge Veluwe

 

Eenzame boom in de mist

Eenzame boom in de mist

 

Vliegdennen in de mist

Vliegdennen in de mist

 

Aan het eind van de dag was de mist compleet verdwenen, maar leverde de ondergaande zon nog een beetje kleur in de lucht op. De belichting vormde een probleem, door het tegenlicht van de zon achter de boom. Vandaar dat ik (uit de hand) drie opnamen heb gemaakt, met normale belichting en met een stop over- en onderbelicht. Deze drie heb ik vervolgens als HDR opname samengevoegd. Het geeft een beetje een onwerkelijk plaatje, en ik weet zelf nog niet of ik dit nu echt mooi vind of niet... Laat via een reactie maar eens weten wat jij er van vindt!

Vliegden bij zonsondergang (HDR bewerking) - NP De Hoge Veluwe

Vliegden bij zonsondergang (HDR bewerking) - NP De Hoge Veluwe

 

Reacties (1) -

  • Cootje

    14-1-2011 13:11:59 |

    Heel mooi, Wouter. Zal een bijzondere wandeling zijn geweest, een beetje spookachtig zo in de mist. Vliegdennen vind ik prachtig, en ik hou natuurlijk van de Veluwe ;-)

Reacties zijn gesloten