Reeën tussen de bloemetjes

Vorig jaar had ik het al in mijn agenda gezet: "Begin juli naar de heide bij Hilversum om de reeën tussen de bloemetjes te gaan fotograferen."

Ree tussen de bloemetjes - 1 (Hilversum)Ree tussen de bloemetjes - 1 (Hilversum)

Maar tot mijn grote schrik zag ik op 24 juni ineens het blogje van Loes over de reeën tussen de bloemetjes. Met daarbij de opmerking dat zij eigenlijk al (bijna) te laat was. #%^^%$#$#, zou ik nou toch al weer te laat zijn?!?

Ree tussen de bloemetjes - 2 (Hilversum)Ree tussen de bloemetjes - 2 (Hilversum)

 

Maandagavond 25 juni ben ik dus als een haas 's avonds in de auto gesprongen. Helaas bleek mijn navigatiesysteem het niet te doen, en ook de wegopbrekingen in Hilversum maakte het weer erg lastig om er te komen.
Maar gelukkig had Loes een goede (parkeer)plek aangegeven waarvandaan ik makkelijk bij het gebiedje met de bloemen kon komen.

 

Ree tussen de bloemetjes - 3 (Hilversum)Ree tussen de bloemetjes - 3 (Hilversum)

 

Om 20.00u was ik er dan eindelijk, maar het enige reetje dat ik zag werd net door twee wandelaars net weggejaagd. Balen dus!
Dan maar geduldig wachten of er nog iets ging gebeuren...

Ree tussen de bloemetjes - 4 (Hilversum)Ree tussen de bloemetjes - 4 (Hilversum)

 

Na een klein uur hoorde ik een raar geblaf. Wat een rare honden dacht ik eerst nog, tot ik door kreeg dat dit de ree-bokken waren die hun territorium aan het verdedigen waren. Zou er dan toch nog wat gaan komen?
En ja, er kwam één bok vlakbij in het bosje zitten, maar verscholen achter bomen, takken en de duisternis was hij helaas niet te fotograferen.

Ree tussen de bloemetjes - 5 (Hilversum)Ree tussen de bloemetjes - 5 (Hilversum)

 

Vlak daarna echter kwam er eerst één het veldje in lopen ("waar kwam die nu ineens vandaan?"), tot er uiteindelijk wel 8 of 9 rondliepen.
De meeste waren echter nogal klein vergeleken met de bloemetjes, dus ze waren nauwelijks te zien of fotograferen.

Ree tussen de bloemetjes - 6 (Hilversum)Ree tussen de bloemetjes - 6 (Hilversum)

 

Maar met wat geduld en heen en weer lopen om een ander standpunt te zoeken lukte het toch wel om ze beeldvullend op de plaat te krijgen. Ook leuk met dat kleurrijke Vingerhoedskruid (dank je Loes, voor de verbetering!) op de achtergrond.

Ree tussen de bloemetjes - 7 (Hilversum)Ree tussen de bloemetjes - 7 (Hilversum)

 

 

Ree tussen de bloemetjes - 8 (Hilversum)Ree tussen de bloemetjes - 8 (Hilversum)

 

 

Ree tussen de bloemetjes - 9 (Hilversum)Ree tussen de bloemetjes - 9 (Hilversum)

 

Al met al een niet erg originele serie foto's, maar ik ben er toch niet ontevreden over.
Vooral omdat ik zelf zo genoten heb van het maken van de foto's, en van te voren niet zoveel hoop had dat dit wat zou worden...
Ik was er overigens geheel alleen, door het wat sombere weer vonden anderen het blijkbaar net de moeite waard om te komen fotograferen. Dom dus... ;-)

Reacties (6) -

 • Miranda

  14-7-2012 00:19:26 |

  Mooie serie! Leuk ook met de lupinen op de achtergrond. Het was zeker de moeite waard om heen te gaan.
  Groetjes,Miranda

 • jowan iven

  14-7-2012 12:36:12 |

  Ondanks een stroeve aanloop heb je er wel een mooie serie van gemaakt. Ook hier bij jouw serie geven de lupines wat extra's in de foto.

  groeten

  Jowan

 • Yvonne - Incanto Images

  14-7-2012 19:25:35 |

  gelukkig dat je het hebt gevonden en dat je ook nog de beestjes op de kiek hebt kunnen zetten. Ze staan er nog goed op, niet te ver in het Radijs gelopen...;-) Volgend jaar nog een keertje overdoen of straks met de heide in bloei nog een keertje terug.

  Groetjes Von

 • Loes

  15-7-2012 09:12:08 |

  Hoi Wouter,
  Bijna te laat in het seizoen, en door dat stomme verkeer in Hilversum ook nog bijna te laat op de hei,  maar het is toch nog goed gekomen!  Heel knap werk, hoe je op deze sombere avond nog zulke mooie foto's hebt kunnen maken,  jouw lens is toch wel een juweeltje.  (als ik dit zie, dan denk ik wel eens dat ik mezelf ook maar eens moet gaan verwennen...)
  Ik heb zelf altijd wat moeite met die donkere achtergronden, maar het Vingerhoedskruid  ( geen lupinen dus)  maakt dit jaar een heleboel goed, het is zelfs een heel mooi extraatje.
  En op foto 8 heb je de achtergrond buiten beeld kunnen houden, zo mag ik het ook  graag zien.
  Je kleuren vind ik erg mooi, heel natuurlijk.
  Volgend jaar gaan we allemaal vroeger, maar eerst gaat nu nog de bronst beginnen en krijgen de de bloeiende heide nog. Nu graag ook nog zomer....
  Groetjes en fijne zondag
  Loes

  • Wouter

   16-7-2012 15:00:51 |

   Hoi Loes,
   Tja, Vingerhoedskruid en lupine, ik haal het vaker door elkaar :-(
   Dank dus voor jouw verbetering!
   En ja, die lens is inderdaad echt een juweeltje. Belachelijk duur, maar naast de enorme lichtsterkte (f/2.8) zijn de foto's ook echt zichtbaar scherper, contrastrijker en prachtig van kleur...
   gr. Wouter

 • Andrea

  15-8-2012 10:42:01 |

  Ik had ze al bij Loes en Yvonne gezien. Mijn lijstje voor volgens jaar groeit weer :) Prachtige serie en dat bloemetjes werken zo mooi. En die mooie achtergrond van het vingerhoedkruid. Ik heb weer genoten.gr Andrea

Reacties zijn gesloten