Nazomerse bloemenpracht

Korenbloem (De Uithof, Utrecht)Korenbloem (De Uithof, Utrecht)

Na onze zomervakantie kwam Carin eind augustus met een goede tip thuis: aan de rand van de Uithof bij Utrecht was een strookje land met fraaie wilde bloemen, waaronder korenbloem, klaproos en komkommerkruid.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd dacht dat die rond die tijd allang uitgebloeid zouden zijn. Maar dat blijkt dus mee te vallen.

Korenbloem - 2 (De Uithof, Utrecht)Korenbloem - 2 (De Uithof, Utrecht)

Ik ben er tot twee keer toe naar toe gegaan, steeds met een beetje wisselvallig weer. Zodat ik gebruik zou kunnen maken van zowel zon als schaduw.
Zoekend naar mooie voor- en achtergronden, licht en schaduw kroop ik zo tussen de bloemetjes door (er steeds op lettend dat ik niets zou vertrappen - dat viel nog niet mee...)

Geel in het groen (De Uithof, Utrecht)Geel in het groen (De Uithof, Utrecht)

De combinatie van gele, rode en blauwe bloemetjes en het groen van de plantjes zorgden ervoor dat er veel variatie was in de voor- en achtergronden.

Korenbloem - 3 (De Uithof, Utrecht)Korenbloem - 3 (De Uithof, Utrecht)

Alle foto's heb ik gemaakt door 'door' het groen en de bloemetjes heen te fotograferen, en scherp te stellen op een bloem iets verder weg.

Bij de volgende foto is het net of er een zonnetje op de achtergrond in beeld is, maar dat is gewoon een ander, geel bloemetje :-)

Korenbloem - 4 (De Uithof, Utrecht)Korenbloem - 4 (De Uithof, Utrecht)

Het worden zo net een soort miniatuur landschapjes in het groen.
(ik heb de volgende foto ook als titel "korenbloem" meegegeven, maar is dit eigenlijk wel een -uitgebloeide?- korenbloem???)

Korenbloem - 5 (De Uithof, Utrecht)Korenbloem - 5 (De Uithof, Utrecht)

Ook een vlieg op een bloem doet het altijd goed. Zelf vind ik de omlijsting door de lichte cirkels ook wel geslaagd, dat maakt het wat minder een standaard "vlieg op een bloem' foto.

Vlieg op gele bloem (De Uithof, Utrecht)Vlieg op gele bloem (De Uithof, Utrecht)

Ook een bijtje op een bloem kon ik niet weerstaan. Ook hier weer net zolang mijn standpunt aanpassend totdat ik de lichte cirkels ('bokeh-bubbles') in beeld kreeg. In dit geval van de zon die door de boombladeren heen scheen.

Bij met lichtcirkels (De Uithof, Utrecht)Bij met lichtcirkels (De Uithof, Utrecht)

 

Een bloemetje dat er ook veel stond is de Komkommerkruid (Borago officinalis). Mooi dat contrast tussen het blauw van de bloemblaadjes en het rood van de steeltjes en de buitenkant van de bloemknoppen.
En als extra ook nog de witte haartjes, die door de tegenlicht opname fraai tot hun recht komen.
Deze doet me een beetje denken aan een body builder, vandaar de titel... ;-)

Flower power (De Uithof, Utrecht)Flower power (De Uithof, Utrecht)

 

En nog maar eens een keer, nu met vlieg en bokeh-bubbles...

Flower power - 2 (De Uithof, Utrecht)Flower power - 2 (De Uithof, Utrecht)

 

De eerste dag heb ik ruim 2 uur op dit strookje fotograferend doorgebracht. Al die tijd heb ik misschien zo'n meter of 20 gelopen, er was zoveel te zien en doen.
Ook de tweede dag heb ik mij er zo'n 2 tot 3 uur vermaakt, maar die foto's komen in een volgend blogje! En dat zijn echt weer hele andere foto's geworden!

 

Reacties (2) -

 • Ghita

  22-9-2013 21:08:38 |

  Wat een mooie bloemenserie, de korenbloemen vind ik allemaal prachtig, de gele bloem met vlieg is super en de allerlaatste is haast kunst, met dat licht op de haartjes. Groetjes Ghita

 • Loes Belovics

  24-9-2013 14:12:19 |

  Hoi Wouter,
  je hebt de bloemetjes weer even lekker buiten gezet ;-)
  De meest sfeervolle foto is voor mij de vlieg op de gele bloem.
  Flower Power is écht flower-power,  de foto's knaller er uit, maar zeker met de bokehcirkels erbij, vind ik het net teveel van het goede ( terwijl ik echt gek op die bubbels ben).  De haarscherpe lichtrandjes trekken in mijn ogen al genoeg aandacht.  Hmm... als ik nog eens kijk, dan zou ik de laatste wellicht graag staande zien,  vind hem nu onder wat abrupt afgekapt,  en als je dan verticaal meer ruimte hebt,  dan passen de bubbels er vast ook nog wel bij ;-)
  Groetjes Loes

Reacties zijn gesloten