Nature as art

De foto's van deze serie heb ik al op 4 februari genomen, het wordt dus hoog tijd ze eens op mijn site te plaatsen!

De eerste twee foto's zou ik eigenlijk -na mijn vorige blogje over de overgang van winter naar lente- niet meer mogen plaatsen, maar ik vind het toch zonde om dat niet te doen.
De ijsbloemen (of eigenlijk meer ijs-vegen) op het raam van onze schuur met de zon en blauwe lucht erachter vormden een mooi artistiek geheel, het lijken net verfkwaststrepen.

Ijsbloemen op het raam - 1 (Zeist)Ijsbloemen op het raam - 1 (Zeist)

 

Ijsbloemen op het raam - 2 (Zeist)Ijsbloemen op het raam - 2 (Zeist)

 

Daarna zag ik ineens de uitgebloeide bloemen van onze klimhortensia, en ik moest meteen denken aan de Twitter berichtjes van Andrea Gulickx met haar prachtige foto's van hortensia's. Een paar dagen later stond de hele serie foto's ook op haar site, een prachtige serie die ik zeer inspirerend vind!

Klimhortensia - 1 (Zeist)Klimhortensia - 1 (Zeist)

 

Afhankelijk van mijn standpunt kon ik sneeuw in de schaduw als blauwige achtergrond gebruiken, of juist de lichtvlekken op onze heg waar de zon net op en doorheen viel.

Klimhortensia - 2 (Zeist)Klimhortensia - 2 (Zeist)

 

Klimhortensia - 3 (Zeist)Klimhortensia - 3 (Zeist)

 

En geïnspireerd door de Fragile Dance serie van Andrea ben ik wat gaan spelen met kleurtonen in de foto's.

Tot nu toe ging ik er eigenlijk altijd van uit dat de foto moest weergeven hoe het er in het echt ook uit zag. Maar door de laatste tijd al wat meer te spelen met de witbalans (soms uit noodzaak) en ook wel mijn streven om "andere", creatievere foto's te willen maken, begin ik dit wat meer los te laten.
Ik ben dus erg benieuwd naar de reacties hierop, laat maar eens weten wat jij er zelf van vindt!

Klimhortensia - 4 (Zeist)Klimhortensia - 4 (Zeist)

 

Klimhortensia - 5 (Zeist)Klimhortensia - 5 (Zeist)

 

Klimhortensia - 6 (Zeist)Klimhortensia - 6 (Zeist)

 

Klimhortensia - 7 (Zeist)Klimhortensia - 7 (Zeist)

 

Klimhortensia - 8 (Zeist)Klimhortensia - 8 (Zeist)

 

Klimhortensia - 9 (Zeist)Klimhortensia - 9 (Zeist)

 

Al met al ben ik best tevreden met de resultaten. Leuk om zo eens te proberen zelf een sfeer met een foto op te roepen en eens af te stappen van de pure registratie.

Reacties (6) -

 • Yvonne - Incanto Images

  18-3-2012 08:38:41 |

  had de serie ook gezien en je doet het goed hoor, lekker spelen met de kleuren, mag het graag zien, het moet alleen wel passen bij het onderwerp en dat gaat hier prima. Een mooi serie geworden en heerlijk vaker doen...

  Groetjes Von

 • Loes

  19-3-2012 08:01:05 |

  Hoi Wouter,
  prachtig, de details van de ijsbloemen,  inderdaad net verfkwaststrepen, bijzonder mooi!
  Je experimenten met de klimhortensia en witbalans komen goed uit de verf,  om maar even in stijl te blijven,  echt heel mooi gedaan,  alleen nr 5 vind ik minder geslaagd. Nr 1 is mijn favoriet,  het is net een schilderij!
  Ik krijg zin om dit ook te gaan proberen,  heel inspirerend dus!
  Groetjes Loes

 • Andrea

  19-3-2012 15:11:50 |

  Hoi Wouter, De 'verfstrepen' zijn erg mooi. Kunst van moeder natuur. Vooral de uitvergroting. Het lijkt wel zo'n verfleer spelletjes met die vlakjes waar nummertjes in staan per kleur om te verven. Dank je voor je verwijzing naar mijn hortensia's. Altijd leuk te horen als foto's inspireren. Je hebt er een fraaie serie van gemaakt. Nummer 1 is toch mijn favoriet in kleur door de zachtheid die erin zit. Dubbele belichting? Daarna absoluut nummer 6 en dan 9. Bij 5 vind ik de scherpte en de compositie wel mooi maar de kleuren wat minder. Ben benieuwd wat de volgende blog word :) Groetjes Andrea

 • Ghita

  21-3-2012 20:41:50 |

  Mooie winterserie (zo  aan het begin van de lente). Bij de hortensia vind ik het heel mooi om te zien wat een andere achtergrond doet, en de creatief met witbalans serie pakt goed uit. Ik kan alleen niet goed zeggen wat ik nou het mooiste vind....ik vind ze allemaal wat hebben.
  De ijsbloemen heb je ook op een heel originele wijze weergegeven, alweer een inspirerende blog.
  groetjes Ghita

 • Monique

  21-3-2012 20:48:10 |

  Wat mij betreft ga je lekker door met experimenteren. Wauw, wat zijn die laatste foto's mooi! Als ik eerlijk ben, vind ik die mooier dan de natuurgetrouwe weergave. Heerlijk om naar te kijken!
  Groet, monique

 • Margôt

  7-4-2012 12:01:43 |

  Wauw, dit is echt mooi! Ze zijn heel geschikt om op doek/linnen te laten afdrukken!!

Reacties zijn gesloten