Mist (en reeën) op de Westerheide

Na mijn vorige post, die nogal kleurig begon, dit keer een mistig blogje zonder kleur.

Mist op de Westerheide (Hilversum)Mist op de Westerheide (Hilversum)

Op vrijdagavond 23 november voorspelde de weerman voor de volgende ochtend dichte mist, die mogelijk over zou gaan in laaghangende bewolking. Optimist als ik was hoopte ik natuurlijk dat het wel mee zou vallen, en dat het zonnetje eerst nog even tevoorschijn zou komen. Om zo de mist eerst nog even een mooie kleur te geven.
En daarbij hoopte ik, door weer eens naar de Westerheide bij Hilversum te gaan, om zelfs één of meer reeën in de mist te kunnen fotograferen.

Maar helaas, een zonnetje of mooi licht zat er deze keer dus niet in. :-(

Boom in de mist (Westerheide, Hilversum)Boom in de mist (Westerheide, Hilversum)

Vandaar dat ik thuis, toen ik de gemaakte de foto's bekeek,  besloot om er een zwart-wit sausje over heen te gooien.
Dat versterkt in dit geval de desolate sfeer zoals ik hem die ochtend voelde.

Boom in de mist - 2 (Westerheide, Hilversum)Boom in de mist - 2 (Westerheide, Hilversum)

 

Ook vermaakte ik me daar met een experimentje met de zelfontspanner en een wat langere sluitertijd, in een poging om zo een wat spookachtige sfeer te creëren:

Spookachtige taferelen in de mist (Westerheide, Hilversum)Spookachtige taferelen in de mist (Westerheide, Hilversum)

 

Nadat ik al een tijd had rondgelopen en nog geen ree gezien had en de zon maar niet tevoorschijn wilde komen, besloot ik het maar op te geven en weer eens richting auto te lopen.
En ja hoor, wat sprong daar ineens voor mij weg?! :-)

Ree in de mist in coulissen-landschap (Westerheide, Hilversum)Ree in de mist in coulissen-landschap (Westerheide, Hilversum)

 

 

Twee reetjes in de mist in coulissen-landschap (Westerheide, Hilversum)Twee reetjes in de mist in coulissen-landschap (Westerheide, Hilversum)

 

Door een zo laag mogelijk standpunt in te nemen (met de camera op statief) kon ik een mooi coulissen-effect creëren, met lichte en donkerder lagen en omhoogstekende grassprieten.

Reebok in de mist in coulissen-landschap (Westerheide, Hilversum)Reebok in de mist in coulissen-landschap (Westerheide, Hilversum)

 

Ik had niet meer verwacht dat ik de reetjes nog zou zien, want er kwamen ook al steeds meer mensen met honden, of wandelend en zelfs op mountainbikes over de heide. Dat dit toch gebeurde was toch wel weer een mooie afsluiting.

En ondanks het ontbreken van een mooie zonsopkomst bij de mist, is dit toch ook wel weer een bijzondere serie geworden (al zeg ik het zelf ;-) ).

 

Reacties (4) -

 • Loes

  18-12-2012 20:36:31 |

  Hoi Wouter,
  Je keuze voor z/w geeft goed de sfeer van deze kille ochtend weer,  ik vind het heel knap hoe jij in staat bent van zo'n grijze  en troosteloze ochtend toch nog fraaie beelden te maken. Je zelfportret is heel origineel,  en mazzel dat de reeën zich op de valreep nog lieten zien. groetjes Loes

 • Victor Bos

  18-12-2012 21:44:24 |

  Hé ook al op de westerheide geweest, gek eigenlijk dat we vaak op dezelfde plekken komen maar dat we elkaar nog nooit zijn tegengekomen :-)
  De foto's zijn onmiskenbaar westerheide-foto's...ik herken de bomen ;-) Maar zo in zwart/wit in de mist is het wel weer eens wat anders. Leuke, geslaagde serie!

  Victor

 • Ghita

  21-12-2012 15:45:14 |

  Mooie sfeervolle serie in zwart wit. De reeën zijn helemaal top.
  Dat blijft geweldig als die zich op de hei laten zien, ik word daar iedere keer weer blij van.
  Foto's 1 en 3 vind ik erg mooi en de laatste met de reebok.

 • Yvonne - Incanto Images

  21-12-2012 15:48:37 |

  Wat heb je van een grijze dag iets postiefs moois gemaakt. Een goede keuze om dit om te zettten. komt allemaal heel sfeervol over. JE spokie is een goed idee geweest, je ziet heel subtiel de beweging. En het geluks momentje, nog even op de valreep de reetjes. Het cadeautje voor die dag.

  Fijne dagen en geniet van elkaar.

  Groetjes Von

Reacties zijn gesloten