Bosanemonen, in het bos

Bosanemonen - 1 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 1 (Amelisweerd, Bunnik)

Bosanemonen, een zeer dankbaar en geliefd onderwerp bij de vele natuurfotografen.
Ook bij mij, en ik was ook zeker van plan om dit jaar eens naar het landgoed en Kasteel Hackfort te gaan. Maar helaas, de winter en kou hield steeds maar aan, en het duurde dus erg lang voordat er eindelijk eens een bosanemoon het kopje liet zien.
Ik ben dus toch maar dichterbij huis gebleven, bij Amelisweerd stonden er weer een redelijk groot aantal. En het is dan toch makkelijker om er even met de fiets langs te rijden om te kijken of er al iets in bloei staat.

Bosanemonen - 2 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 2 (Amelisweerd, Bunnik)

Het lastige vond/vind ik dat er al zoveel prachtige foto's van bosanemonen overal op blogjes te zien zijn, dat ik me afvroeg: kan ik daar nog iets aan toevoegen, kan ik nog een creatieve invalshoek vinden?

Bosanemonen - 3 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 3 (Amelisweerd, Bunnik)

Daarom besloot ik dat ik niet wilde gaan voor de zeer kleurrijke, zonnige foto's, maar de bosanemonen meer in hun natuurlijke omgeving wilde laten zien. Dus ook niet allemaal heel erg in close-up, maar juist met het omringende bos er ook bij op de foto.

Bosanemonen - 4 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 4 (Amelisweerd, Bunnik)

Uiteraard lukte dat niet altijd, de verleiding is toch wel groot om toch weer dichtbij te kruipen.

 

Bosanemonen - 5 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 5 (Amelisweerd, Bunnik)

 

Bosanemonen - 6 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 6 (Amelisweerd, Bunnik)

 

En ook wilde ik proberen te spelen met tegenlicht en onscherpte.
Ook heb ik bij de volgende foto's de witbalans wat meer richting blauw laten gaan, ik vind dat wel passen bij de schaduw-tinten die er ook in de foto's zitten.

Bosanemonen - 7 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 7 (Amelisweerd, Bunnik)

 

Bosanemonen - 8 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 8 (Amelisweerd, Bunnik)

 

Bosanemonen - 9 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 9 (Amelisweerd, Bunnik)

 

Bosanemonen - 10 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 10 (Amelisweerd, Bunnik)

 

Bosanemonen - 11 (Amelisweerd, Bunnik)Bosanemonen - 11 (Amelisweerd, Bunnik)

 

Het heeft best lang geduurd voordat ik deze serie had uitgezocht. Deels had dat met drukke werkzaamheden en andere dingen te maken. Maar ook wel omdat ik niet echt tevreden was over mijn foto's.
Nu, nadat ik ze wat langer heb laten liggen en er nog eens rustig doorheen ben gegaan, ben ik toch niet ontevreden.

Echte toppers vind ik ze geloof ik nog steeds niet, maar mijn doel vooraf - bosanemonen incl. hun natuurlijke bosomgeving fotograferen - is toch wel aardig gelukt...

 

Reacties (6) -

 • Loes

  26-4-2013 20:02:54 |

  Je bent er toch weer in geslaagd om er wat moois van te maken hoor,  en leuk hoe je twee heel verschillende soorten beelden laat zien.   Ik vind ze allemaal mooi, maar de tweede helft heeft toch een streepje voor,  heel schilderachtig en de koele witbalans vind ik hier goed geslaagd.  Toevallig heb ik daar laatst ook mee gespeeld, geeft verrassende effecten.
  Groetjes Loes

  ps   de kievitsbloemen hebben we gevonden! nogmaals dank

 • Yvonne - Incanto Images

  28-4-2013 16:06:21 |

  Niet zo min over jezelf, er zitten zeker toppers tussen. En wat ben ik blij dat je toch met je neus er bovenop bent gaan zitten..;-) een overzicht is mooi, maar de andere zijn prachtig.

  En we hebben even moeten zoeken, maar we hebben ze gevonden, thanks voor het mee helpen. Blogje komt nog maar zit met een rechter tennisarm. Vrijdag even spuitjes er in...

  Groetjes Von

 • klaas

  4-5-2013 15:09:42 |

  het is weer een prachtige tijd voor de macro er weer uit te halen, leuk die kleine bloementjes, mooi vastgelegd

 • Miranda

  5-5-2013 21:21:08 |

  Mooie serie van dit fotogenieke bloemetje! Ik heb zelf vorige week ook gestoeid met deze kleurrijke bloem.
  Het is nog niet zo makkelijk om er iets origineels mee te doen, maar het is je toch goed gelukt hoor.
  Groetjes,Miranda

 • Andrea

  10-5-2013 20:18:14 |

  Hoi Wouter, het was dit jaar weer prachtig met de anemonen in Amelisweerd. Als ik eerlijk ben vind ik de omgeving niet zo terug in de eerste serie want de achtergrond is vrij een kleur en donkerbruinig wat mij persoonlijk minder aanspreekt. Je ziet ook niet zoveel contrast in de achtergrond wat denk ik sterker was geweest. Iets wat in je 2e serie duidelijk aanwezig is en dus ook mijn favorieten zijn. Iets koelere kleuren en de silhouetten vind ik erg mooi. Anemoon 10 is mijn favoriet.Mooie sfeer, mooie achtergrond en mooi die ene scherp. 8 en 9 vind ik ook erg mooi. gr Andrea

 • Ghita

  16-5-2013 17:54:21 |

  Hoi Wouter,
  Ik dacht dat ik al een reactie had geplaasts, maar zo te zien nog niet.
  Wat zijn ze toch prachtig, die bosanemoontjes, en zo leuk om te fotograferen. Je laat mooi zien hoe anders de foto's worden als je met tegenlicht fotografeert. Deze foto's spreken mij het meest aan, het heeft iets aparts en de kleuren zijn mooi zacht. Foto 10 is mijn favoriet.
  Ik heb het zelf ook een tijdje terug geprobeerd, en dat valt nog niet mee, hoewel ik toch wel tevreden was met de resultaten die ik met mijn camera kon behalen.
  groetjes Ghita

Reacties zijn gesloten