Bosanemonen (Anemone nemorosa)

Eindelijk dan mijn al eerder beloofde blogje met mijn Bosanemoon foto's ;-)
Ik heb deze foto's al op 18, 19 en 22 maart genomen, maar gezien de diverse andere blogjes met Bosanemonen heb ik die van mij maar even laten liggen.

Bosanemoon (Amelisweerd)Bosanemoon (Amelisweerd)

In eerste instantie ben ik in Utrecht bij Park Bloeijendaal gaan kijken of er bosanemonen groeiden. En ja, wel een paar maar (nog?) niet zo heel veel.
Daarom ben ik de 19e en 22e maar naar landgoed Amelisweerd gegaan. En daar stonden er véél meer! Op diverse plekken langs de wandelpaden stonden er hele groepen bij elkaar, die dus ook goed te fotograferen waren zonder al te veel van de paden af te hoeven gaan.

 

Bosanemoon - 2 (Amelisweerd)Bosanemoon - 2 (Amelisweerd)

 

Bosanemoon - 3 (Amelisweerd)Bosanemoon - 3 (Amelisweerd)

 

Dit is overigens een voor mijn doen nogal lange serie foto's geworden. Maari ik heb er zoveel gemaakt, en -al zeg ik het zelf ;-) - met zoveel variatie, dat ik al moeite genoeg had om mijn selectie tot deze te beperken.

Bosanemoon - 4 (Amelisweerd)Bosanemoon - 4 (Park Bloeijendaal)

 

Bosanemonen - 5 (Amelisweerd)Bosanemonen - 5 (Amelisweerd)

 

Bosanemoon - 6 (Amelisweerd)Bosanemoon - 6 (Amelisweerd)

 

Bosanemoon - 7 (Amelisweerd)Bosanemoon - 7 (Amelisweerd)

 

Bosanemoon - 8 (Amelisweerd)Bosanemoon - 8 (Amelisweerd)

 

Bosanemonen- 9 (Amelisweerd)Bosanemonen- 9 (Amelisweerd)

 

Bosanemonen- 10 (Amelisweerd)Bosanemonen- 10 (Amelisweerd)

 

Bosanemoon - 11 (Amelisweerd)Bosanemoon - 11 (Amelisweerd)

 

Bosanemonen- 12 (Amelisweerd)Bosanemonen- 12 (Amelisweerd)

 

Bosanemonen- 13 (Amelisweerd)Bosanemonen- 13 (Amelisweerd)

 

Bij de volgende twee foto's waaide het redelijk stevig en heb ik 'door' het groen van andere bosanemonen op de voorgrond gefotografeerd. Zo onstond een leuke omlijsting, en is een deel van de bosanemonen onscherp door de beweging door de wind.

Bosanemonen- 14 (Amelisweerd)Bosanemonen- 14 (Amelisweerd)

 

Bosanemonen- 15 (Amelisweerd)Bosanemonen- 15 (Amelisweerd)

 

Als afsluiter nog twee favorieten van mij, met die heerlijke zachte achtergrondkleuren.

Bosanemoon - 16 (Amelisweerd)Bosanemoon - 16 (Amelisweerd)

 

Bosanemoon - 17 (Amelisweerd)Bosanemoon - 17 (Amelisweerd)

 

Een lange serie, maar met voldoende variatie lijkt mij...
En hopelijk ook met wat inspiratie voor jullie om volgend jaar mee aan de slag te gaan, want wat zijn de bosanemonen fotogeniek!
Ik ga zelf in ieder geval volgend jaar zeker weer eens op pad, want het kan altijd mooier, beter, anders...

Reacties (10) -

 • michel66

  25-4-2012 23:38:04 |

  Wouter, geweldig mooi !
  Dit is wel jou ding elke foto is wel bijzonder en foto 7 is helemaal top !

  Gr Michel

 • Cristien Fotografie

  26-4-2012 19:04:28 |

  Zeker veel variatie, eerst dacht nummer 3 wow, maar ja er kwam nog veel meer,
  nummer 6,7, 10, 12, 13, en ook 14 en die dan nog volgen, ik kan echt niet kiezen!
  Jeetje wat heb jij dit super in beeld weten te brengen, heel sfeervol!
  Een blogje waar ik enorm van geniet!
  Groetjes Cristien.

 • Yvonne - Incanto Images

  26-4-2012 19:23:46 |

  te lang..??? zeker niet hoor, wat zijn ze stuk voor stuk mooi genomen. Juist de kleur verschillen van de verschillende dagen is prachtig om te zien. De soft focus en de blauwe versie heel apart, weet echt niet of je volgend jaar hier over heen kan komen, deze zijn prachtig gemaakt..

  Groetjes Von

 • Monique

  26-4-2012 21:53:39 |

  Prachtige tere foto's. Mooi!
  Groet, Monique

 • Victor Bos

  28-4-2012 20:48:16 |

  Ja, ik herken dat wel: kiezen uit een serie is bijna moeilijker dan het fotograferen zelf :-) En inderdaad: dit is een mooie serie met stuk voor stuk goede foto's met veel verschillende invalshoeken. Toch springen er voor mij twee bovenuit: 7 door de witte tinten behalve de twee meeldraadjes, en 14 vanwege het mooie licht en de golvende lijn.

  :-) Victor

 • Loes

  29-4-2012 10:34:36 |

  Zo'n mooie serie, en dan nog maar zo weinig reacties!
  Dit bosanemoontje is toch wel erg fotogeniek,  ik heb ze nu al op meerdere blogs gezien, en overal zijn ze anders, hetgeen je zelf ook schrijft,  het kan mooier, beter, anders.
  Nou,  mooi zijn deze al hoor! Ik heb ze meerdere keren zitten bekijken, en kom daarbij op een paar favorieten:   nr 3 vanwegen het sprankelende licht,  en nr 7 omdat de bloem zo mooi doorschijnend is.
  Bij 14 en 15 ga ik voor 14,  de scherpte ligt daar op een fijner punt,  en doordat ook de achtergrond groen is, oogt de foto rustiger.
  Van de laatste twee, 16 en 17,  kies ik voor 16, daar spreekt de compositie me meer aan.
  Maar voor alle foto's geldt:  zeer geslaagd!
  groetjes
  Loes

 • Ghita

  29-4-2012 13:51:38 |

  Creatief met bosanemoon. Een erg mooie serie. Mijn favorieten, 3, 7 en 9 en ook 14 en 15 vind ik erg goed, gewoon omdat het net even anders is dan een gewone bloemenfoto. Ik probeer zelf ook wat meer bloemen te fotograferen, en ik vind het ontzettend moeilijk om dit op een mooie, creatieve en originele manier te doen. Dat vind ik hier bij jou wel helemaal terug, dus ik spiek gewoon eventjes, altijd leuk om bij een ander inspiratie op te doen.
  groejtes ghita

 • jowan

  2-5-2012 21:27:35 |

  Wat een creatieve en mooie serie heb je gemaakt. Erg moeilijk om een favo te kiezen. Laat ik dat maar niet doen. Je hebt duidelijk heel veel inspiratie gehad bij de bosanemonen.

 • Andrea

  8-5-2012 07:50:19 |

  He Wouter, als eerste gefeliciteerd met je 2e prijs bij Roots. Mooie foto met prachtig licht. Hier heb je ook weer een mooie serie neer gezet. 1 is erg mooi,heel fris en mooi licht. 3 is erg mooi qua sfeer en licht. 4 is lekker fris. 7 is mooi door de stampertjes die erdoorheen schijnen. Heel verfijnt. 16 en 17 vind ik denk ik het sterkste. Door de mooie pasteltinten en het zachte licht maar zeker door de eigenheid in compositie. Die knallen er voor mij echt uit, prachtig! gr Andrea

  • Wouter

   9-5-2012 16:29:25 |

   Hoi Andrea, dank je voor de felicitatie. Ik ben gisteren net thuis gekomen van een 10-daagse vakantie (naar Lesbos), dus dat was een erg leuke thuiskomer!

   En ik had al het vermoeden dat 16 en 17 jouw favorieten zouden zijn, gezien jouw fotostijl ;-)

   Groetjes, Wouter

Reacties zijn gesloten