Bloemen in de achtertuin - tulpen en vergeet-me-niet

Tulp

Tulp - Tulipa (Zeist, achtertuin)

Het lijkt erop dat ik in een bloemetjes-fase zit ;-)
Want in deze post heb ik alweer een setje met foto's van bloemen. Dit keer gewoon bij mij in de achtertuin genomen. Het voordeel is dat je er niet ver voor op pad hoeft te gaan, en ook kan je precies de juiste licht- en windstille-omstandigheden afwachten. En uiteraard in de gaten houden wanneer de bloemen op hun mooist zijn.

We hadden dit jaar vrij veel fraaie tulpen staan, die me inspireerden om wat te spelen met kleur en vorm.

Tulp abstract

Abstracte tulpen (Zeist, achtertuin)

 

En ook het spelen met een onscherpe voorgrond, een beetje een paarsachtige uitgebloeide tulp, leverde wel een leuk resultaat op:

Tulpen (Zeist, achtertuin)


Beestjes doen het ook altijd goed! In eerste instantie was ik gewoon bezig om een gele tulp een beetje abstract op de foto te zetten, toen ik ineens zag dat er een paar fraaie knalgroene luizen op zaten. Vrijwel dezelfde kleur als de tulpensteel, en een leuke bklikvanger.
Bij het Vergeet-me-nietje (Myosotis) had ik pas achter de PC in de gaten dat er ook een vlieg op stond!
Ik was zo gefocused op het -met Live-view ingezoomed- op de juiste plek scherpstellen van de bloemetjes, dat ik dus de vlieg daaronder compleet gemist had...

Tulp met luizen Vergeet-me-niet (Myosotis) met vliegje

Tulp met luizen en Vergeet-me-niet (Myosotis) met vliegje (Zeist, achtertuin)

Reacties (1) -

  • Wouter

    2-6-2011 12:46:14 |

    Laat eens weten wat je van mijn foto's vindt door ook een reactie te plaatsen...

Reacties zijn gesloten